Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0512 - 541477
  • bert@hamoen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Uw vliegtuig vertrekt niet. Wat nu?

Reis en verblijf zijn geregeld, de koffers gepakt, alles is klaar voor een heerlijke vakantie. Bij het vliegveld aangekomen, blijkt de vlucht vertraging te hebben. Wat zijn dan uw rechten op een eventuele vergoeding?

Europeese regelgeving

Uw rechten in dit soort situaties zijn geregeld in de regels van een Europese Verordening. Deze gelden wanneer u vliegt vanaf of naar een luchthaven in de Europese Unie.

Wachten of annuleren?

Is de geplande reis korter dan 1500 kilometer en hebt u minimaal 2 uren vertraging, dan is de vliegmaatschappij verplicht u op een fatsoenlijke manier te 'verzorgen'. Dit houdt in dat u recht zou kunnen hebben op eten, drinken, eventuele overnachting en 'twee gratis telefoongesprekken'.

Is de vertraging zelfs meer dan vijf uur, dan kunt u besluiten de reis te annuleren. In dat geval dient de luchtvaartmaatschappij uw ticket terug te betalen. 

Vergoeding

Ook wanneer u door een vertraging drie uur of meer later aankomt op uw eindbestemming, heeft u recht op een vergoeding. En ook deze vergoeding is afhankelijk van de afstand die u vliegt. Bij de kortste vluchtafstand, tot en met 1.500 kilometer, heeft u al recht op € 250,- per passagier. Goed om rekening mee te houden. 

Zelfs in geval van overmacht, zoals extreme weersomstandigheden of oorlog, is de vliegmaatschappij verplicht u verzorging aan te bieden. Overigens vervalt dan wel het recht op een eventuele vergoeding. 

Verzekering?

Wilt u een reis annuleren om welke reden dan ook? Neem dan eerst even met ons contact op. Wij kunnen dan voor u nagaan of de weg via uw annuleringsverzekering mogelijk is. Want daar verloopt de vergoeding over het algemeen beduidend sneller. En bovendien kunnen wij u dan helpen uw recht te krijgen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-07-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.